Thursday, 17 November 2011

4 bahan ...

 

Semudah 1,2,3,4.... dah siap buat Muffin..my 1st trial heeehehee.. bukan susah pon sbb saya dah beli siap2 Muffin pack dan tinggal tambah telur , air dan minayak masak jer.. then kacau semua... simple kan : ) kalau nak dapatkan muffin pack yang dah siap tu sape tinggal area Puchong dan yang berdekatan bole gi kat kedai peralatan kekYen Bandar Puteri Puchong..



Bahan-bahan

1- 4 biji telur
2-1350ml air
3-135ml minyak masak
4-Adunan segera pack Muffin perisa coklat

Cara - cara

Pukul kesemua telur dan masukkan semua bahan dan kacau sebati... Kalau nak tambah lagi sedap boleh gak masukkan kismi ke, chocolate chip ke or nut... ikutla suka masing2.. mcm saya kt umh juz ade stock kismis so bile ade kismis rasalah lebih manis skit.. lagi best cair kan coklat dan campur hmm mmg umpphhh!! Then masukkan dalam muffin cup 3/4...and ready to cook..

Masak Muffin dalam 190C selama 20 - 25 minit... and bile dah sejuk ready to serve...


2 comments:

Diana @ Didi said...

kalau kt giant xde pack segera tu ke?

Iqah Razak said...

kalau kat giant xsure ade yg dah siap ke x..tp kalu kat kedai alat kek confirm ada.. ; )