Monday, 9 May 2011

Tupperware

Entri ini sedikit lambatz..hehehheh on last friday ai decided to buy set botol susu untuk Ajeeq.. memang dah lama planning nak beli botol susu baru untuk ajeeq tp bile tgk dalam catalog Tupperware ade jual set botol susu yang sangak cantikk dan comel.. plus memang nak cari pun bekas susu sbb selalu beli yang refill pack jee.. so now i got it all...ehehehe beli dari kakak ipar ain...



Comel tak siap ade gambar cartoons lagi and colourful la


But compare botol susu tupperware dgn botol susu Avent skg ajeeq pakai mmg xbole challenge laa pasal semalam before we going out nak gi amik amik module kat UM and one utama ai buat dulu susu panas2 kat botol baru tupperware ni sekali masa tgk goncang botol terus meletops air susu panas kena perut pedihhh ye..nasib baik xkena ajeeq.. die tgk duk masuk bawah meja huii..kalau xmelecur la pulak xpasal2.. and now Avent jugak yang bagus sbb mmg tahan lama dan lasak selalu before ai nak kuar ai mesti buat dulu siap2 susu panas utk ajeeq yg akan diminum lepas 2 jam.. so bile die tetiba melalak nak susu xde la kelam kabuts nak buat terus je sumbat kat mulut die..sbb my lil'one ni mmg jenis xsabar kalau nak mintak susu...menjeritt je keje..


Botol pilihan Avent yg sgt bagus..Free BPA and safe..but price not so economy..but it's worth it !!

2 comments:

Haidi diyana said...

Baru ingt nak gune botol susu tupperware brand,skali kak iqa kate meletops!! baik gune avent

All about Abique,Ajak & Lil AjeeQ said...

Xde prob pn sgt pon Haidi klu beli tupperware bagus jgk sbb free BPA cume xbole buat panas2 jelaa..yg ni kak iqa standby buat kat umah je..sbb dia bole buat susu suam2 je yg Avent plk utk kuar jln2 sbb material die lg tahan lasak and tahan lama..suke tupperware sbb die come with bekas utk refill susu ehehehh so klu bawa gi memana pon comel je..